Sunday, August 21, 2011

society and bloggers.

Happy Sunday people.
Saya tumpahkan nasi berkuah tom yam atas tikar. I had a long Ahhhh! clumsy!
Harini cite orang mengata orang. Mau ga?


Pada suatu ketika dahulu, empunya diri terbaca lah suatu post berkelip-kelip macam lampu warna warni yang orang gantung depan rumah tu. Sangat menarik hati taw. Its about how people ( cuntuhnya, macam kita-kita semua ni-bloggers ) can be so warm, baik hati, macam really friendly lah based on how we blog on stuffs tapi in real life, sombong, ego, hipokrit macam !@#$%^&*()_+ etc. tak macam yang diharapkan or tak macam yang disangkakan langsung. Really ahh? Siyesly?

I find it weird lah why people want to say this kind of things kan? There are some people who can communicate digitally better than what we see in real life. Maybe they are literature-ly better in written words than spoken. There are people living like this in this not-so-round world, you know? One of them is me.me.me.


Get to know people more before we make quick perception about someone.
Bukan semua orang boleh directly say Hiii or make friends kan? There are reason why some people are anti-social. Nanti kena cakap gedik pula. Silap haribulan kena cakap FAKE lagi.
Unless you pernah in a relationship with that person and there are reason why you want to hate that human being.

Biar lah kalau orang itu sombong segala. Butakan mata. Butakan hati. Ramai lagi manusia di dunia ni yang worth all the time you spend on that one particular heart aching person.


Habis cerita hari ini. Tepuk tangan! yaaay!
Jom main skateboard - dalam mimpi.

[post ini tidak ada kena mengena dengan shiapa-shiapa pon, sama ada yang hidup, sedang cuba hidup, yang telah berjaya hidup atau yang sudah puas hidup]

twinkk! Selamat menjalankan ibadat puasa and;
blessed sunday peeps.

2 comments:

Lina said...

ngeh! yup true!! tp sy friendly in n out...haha..cuma klu tejumpa sm bloggers d mana2, dorg ja yg tidak brani mo tegur..but sometimes, bila jln2 kan, tepkir2 jg klu tejumpa other bloggers..i owez think..wut to say aa? wut to say aa? haha..*shy

*folo u! wink!

esther said...

hahahaha. samaa! malu2 bha. bising2 mcm lama sdh kenal dlm blog tapi depan2 mo pikir 2/3jam jua klu mo tegur ka nda. kekekeke. sa check bloggee ko jua.